ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

Ξημερώματα Πέμπτης 8/11, λίγο έξω από το δημοτικό διαμέρισμα Λεβαίας, δηλαδή του χωριού Λακκιά του δήμου Φιλώτα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, ομάδα 11 εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας αλβανών, οικονομικών μεταναστών, περπατούσε στην άκρη του δρόμου, κινούμενη προς το εσωτερικό των περιοχών “μας”, αναζητώντας απεγνωσμένα κάποιο άθλιο μεροκάματο που θα τους κρατήσει στην ζωή.

Αμ δε! Ήταν περίπου 1 το βράδυ. Για κακή τους τύχη –όπου φτωχός κι η μοίρα του- εντοπίζονται και καταδιώκονται από μπλόκο συνοριοφυλάκων του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας. Τα όπλα “εκπυρσοκροτούν”. Και βρίσκουν τον στόχο τους. Δύο μετανάστες έχουν χτυπηθεί πισώπλατα.

Ο ένας αλβανός συνάνθρωπός μας, 45 χρονών και πατέρας 5 παιδιών βάλλεται σχεδόν εξ’ επαφής στην πλάτη και τραυματίζεται θανάσιμα. Μεταφέρεται κυριολεκτικά διαλυμένος πρώτα στο κέντρο υγείας Αμυνταίου και κατόπιν στο Μποδοσάκειο Κρατικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου διαπιστώνεται απλά ο θάνατός του. Ο άλλος νοσηλεύεται εκεί ακόμη και σήμερα.

Η μόνιμη δικαιολογία; ΤΥΧΑΙΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΗ! Ο από … μηχανής θεός “σώζει” την τρωμένη υπόληψη της ΕΛΑΣ και κάθε καθωσπρέπει νοικοκυραίου. Είπατε τίποτα; Πισώπλατη καραμπινάτη δολοφονία! Η αιτιολογία; Ο 29χρονος μπάτσος-δολοφόνος σκόνταψε και κατά λάθος πάτησε την σκανδάλη. Μία ζωή τα ένοπλα όργανα του κράτους σκοντάφτουν και αφαιρούν ζωές. Είναι το μόνιμο σενάριο ενός καλοσχεδιασμένου έργου που το έχουμε ξαναδεί πάμπολλες φορές.

 

Όμως οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες. Είναι απλώς φτωχοί Ή κυνηγημένοι. Ή διωκόμενοι. Ή όλα αυτά μαζί. Κανένας άνθρωπος δεν σηκώνεται να φύγει από τον τόπο του, κακήν κακώς, χωρίς σοβαρό λόγο, για να διανύσει χιλιόμετρα με τα πόδια, για να κινδυνέψει στις αιματοβαμμένες γραμμές που χωρίζουνε ανθρώπους –τα σύνορα-, για να ρισκάρει τη ζωή του για ένα επισφαλές μεροκάματο, για να υπομείνει καθημερινούς βιασμούς, βασανισμούς σε τμήματα, πολύμηνες κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξευτελισμούς.

Κάποιες δεκαετίες πριν αυτός ο τόπος άδειαζε σωρηδόν προς αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας σε κάποια γερμανία, ή αμερική ή αυστραλία. Αλλά μάλλον η μνήμη λειτουργεί επιλεκτικά κι όπως βολεύει.

Δεν νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από τους μετανάστες. Οι ζωές μας κινδυνεύουν καθημερινά από αστυνομικούς ελέγχους και την κρατική καταστολή. Απειλούνται σε εργοτάξια της Δ.Ε.Η.. Υποθηκεύονται από θεσμικές και κάθε είδους μεσολαβήσεις. Τρομοκρατούνται και χειραγωγούνται απ΄ τα δελτία των ειδήσεων. Κρατούνται έγκλειστες σε φυλακές και ψυχιατρεία. Εγκλωβίζονται στις εικόνες του λάιφστάιλ. Πλήττουν στα σχολεία.

 

Ο εχθρός είναι εντός των τειχών.

 

 

 

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΜΑΣ

 

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

 

Σάββατο 01-12-07      

Συγκεντρώσεις αντιπληροφόρησης και μηχανοκίνητο πέρασμα από τις κεντρικές πλατείες:

Αμυνταίου: 11:00 π.μ.

                                                                                                                                                                                   Φλώρινας:  13:00 μ.μ.

 
   

 

 

 

 

Συνέλευση αναρχικών- αντιεξουσιαστών/στριών σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *